De terugkeer van de markt op het Dumonplein

De markt van Stokkel is weer helemaal terug op het Dumonplein. Nadat de markt gedurende een jaar plaats vond op de vlakbij gelegen Baron d’Huartlaan als gevolg van de werken voor de heraanleg van het plein, hebben de eerste marktkramers nu terug hun plekje gevonden op het plein ; het is immers steeds de afspraak geweest, van bij het begin van de werken, dat de markt zou terugkeren.
De heropening van het Dumonplein voor de marktkramers en andere ambulante handelaars is het bewijs dat de werf nu bijna klaar is. Nadat het grootste deel van het werk reeds klaar was half december 2017, werden ondertussen ook reeds de nieuwe bomen aangeplant, en de zitbanken en fonteintjes aangelegd. De opening van het paviljoen op het plein in de komende weken zal het definitieve einde zijn van de werken.
Wat de markt betreft is het zo dat alles terug wordt zoals vroeger, dus 3 keer per week van 8u tot 13u, op dinsdag, vrijdag en zaterdag. De markt op zaterdag zal bijzonder interessant worden om eens langs te komen met een hele nieuwe opstelling voor de bloemisten die rondom het plein zullen staan.